HEJ'
 
Snart åker vi till morfars stuga i fjätern. Blir mobilbloggning då eftersom datorn får stanna hemma. Jag kanske kan blogga någon gång men jag kommer vara helt slut varje dag. Men ska försöka blogga någon gång iallafall.
De är 27 (?) mil dit tror jag. Jag vet inte riktigt. Men de ligger 3 mil i från idre så vi kommer åka en heldag slalom där också om vädret blir bra. Annars ska vi åka i fjätern de är 500 meter till backen från stugan. Men nu ska jag packa de sista och de är filmer med mera. Filmer ska jag ha i bilen eftersom vi har dvd i bilen så då kan man titta på lite film. Men nu ska jag fixa kameran för den ska ju med så då lär jag lägga över kort till datorn sen radera dom på kameran. Ni får ha ett fortsatt bra dag och lov för er som har de så syns vi någon dag. Bäst att kika in lite ¨då och då så ni ser om jag har skrivit nå.
 
(gick inte att ladda upp någon ny bild?)
Nu har jag varit så här klumpig igen....
 
 
 
Torsdag: Gick i skolan HELA dagen utan att bli sjuk. Sen så på kvällen skulle vi på is hockey men då så om jag skulle bli kall var jag rädd att jag skulle bli sjuk igen så jag och mamma kollade på farmen ist. Också åt vi pizza.
 
Fredag: Friluftsdag och jag var i backen med några av mina vänner. ( Linnea, Wilma , Sandra och Cornelia ) Vi hade jätte kul. Men en gång så skulle vi åka i skogen och då gjorde vi en egen väg.. Och då hände de. Vi åkte vilse ganska rejält så vi var kanske två kilometer bort tror jag...? Fast vi hade åkte de men vi gick inte upåp hela vägen utan vi gick ett skoterspår några hundra meter och då såg vi människor. Om vi inte hade sätt dom hade vi inte kommit tillbaka.... Då hade vi gått för långt! Vi var helt slut så när vi visste vart vi var så satt vi oss i snön och vilade. Men ja annars var de en lyckad dag. På kvällen åkte vi till mormor.
 
Lördag: Vaknade hos mormor för vi sov där. Fick lyx frukost och sen åkte vi ut för att åka och fiska. Vi åkte dit vid 11 tiden kanske..? Sen grillade vi korv. Jag och roger satt där och var nästan färdiga med våra ny grillade korvar och då hände de. Mitt spö lät jätte mycket och blev böjd där fram. Jag hade fisk på kroken. Jag och roger kastade i från oss korvarna ner på marken och sprang. Som tur satt jag fast mitt spö på skotern så de satt kvar. Jag höll i spö och roger höll i linan så då vevade jag in och efter två  tre minuter så fick vi upp en jätte stor röding. Den vägde nästan ett kilo. De var den största fisken jag har fått när jag metade. Riktigt häftigt! Sen kom vi hem till mormor igen och då fikade vi och sen åkte vi ut igen jag Roger och pappa föär att försöka få abborre. Vi fick bara en jätte liten så vi slängde i den igen för alla skulle ändå inte få något för den var så liten. Vi åkte hem och då lämnade vi fiske sakerna och tog en liten skoter tur. Vi åkte till hinsen och hälsade på några en snabbis. Sen kom vi hem och då stog maten på bordet och efter maten duschade jag och sen kollade vi på mello. MYS
 
 
Söndag: Vi åkte hem kvart över elva för jag hade samling kvart i tolv. Vi spelade mot strömsbro. Jag tyckte inte att vi spelade bra vi förlorade.. Ingen spalade riktigt bra. Vi hade jätte många borta och många som hade varit sjuk i veckan så ingen var riktigt på hugget. Sen kom jag hem och hade huvudverk. Jag var inte riktigt frisk för att spela tror jag. Sen på kvällen myste vi framför tv:n.
 
Måndag: Har inte hunnit med nå. Inte äns ätit frukost. Men jag ska göra de nu. Vi har ju sportlov :D
 
I morgon kommer vi åka till fjällen. Vi ska till stugan i fjätern. Fast vi åker på kvällen så jag hinner blogga. Tror inte mitt internett funkar där.. Men jag ska försöka. Vi kommer hem sen på lördagen och sen på söndagen så ska jag kanske dömma på morgonen och sen på eftermiddagen så ska jag ha kalas för släkten för jag fyller år på måndagen. Den 4/3 asså fjärde mars. Så då blir jag 14 år :D Ja jag vet inté riktigt vad jag vill ha mer än en IPhone 5. Ska fundera över dagen.
Men nu ska jag fixa frukost. :D
 
 
 
Tror jag vill ha en vit. Fast den vita är snyggast fram och svart bak. Men tror jag vill ha en vit. :D
Här är dagens tips!

Lider du av av att ditt hår är fett och att det inte funkar med schampo så testa grönsåpa. Ditt hår blir blankt och fettet försvinner, du får tillbaka din naturliga glans och du behöver inte tvätta håret på ett par dagar. Om du eller någon i din familj får löss, och du måste använda lusmedel så blir håret fett några dagar efter behandlingen. Då kan du också tvätta håret med grönsåpa och fettet försvinner med en gång. Jag lovar att det funkar. Sen ska man nog inte använda grönsåpa varje dag, inget jag tror är bra, men någon enstaka gång funkar bra.


De här är hittills min önskelista.



Hoppas att ni ser vad dom står :)
10 Dagar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
 
1: Din önskelista inför din födelsedag?
 
2: En bra produkt?
 
3: En bild på dig och en vän.
 
4: Bloggar du läser?
 
5: Din största önskan?
 
6: En nyknäppt bild på dig och 5 sanningar om dig själv.
 
7: 3 saker du gillar
 
8: 3 saker som du ogillar.
 
9: Vad vill du bli när du blir stor?
 
10: Fem saker du har på ditt rum.
 
 
Hoppas att ni tycker att det kommer bli intressant :D
Hej
 
Hemma idag igen. Men jag vet inte om jag har feber mer men jag hostar och har ont i magen.
 
Vid fem tiden i morse vaknade jag av att jag blödde näsblod...
När jag väl börjar blöda näsblod så är min näsa jätte känslig så jag får inte springa osv. för då kan jag börja blö konstigt nog?!
 
Idag blir de säker lika som i går. Soffa tv dag blir de nog. Kommer inte orka göra något annat. Jag måste bli frisk tills fredag iallafall. Då har vi friluftsdag i skolan också ska vi till mormor och Roger jag mamma och pappa och vi ska sova där över helgen. Vi ska fiska och åka skoter och mycket mer. Men de som sagt bara tisdag så jag hinner nog bli frisk. Men de gäller att vila för att bli frisk.
 
Vi får se i kväll om de blir skola i mon men de beror på hur jag kommer må under dagen för man måste vila en dag efter man var sjuk så man inte har kvar sjuk baciller. För då är det lätt att bli sjuk igen så vi får se. Kanske blir hemma i mon också för jag känner att jag har lite feber. Men man få se under dagen. Jag vill inte smitta någon de första jag gör när jag kommer till skolan.
 
De började i fredags när vi var i gävle och de blev värre å värre under kvällen sen på lördagen hade jag feber och även på söndagen och i går var de värst!  Men när mamma var sjuk blev hon också sjukast på tredje dagen.  Lika som jag..  Men hon blev friks på femte dagen. Men vi får se hur de går för mig på min femte dag. ;)
 
Mamma kommer hem vilken minut som helst för att göra lunch. Jag är ju hemmna själv och jag orkar inte göra lunch när jag är sjuk också får jag lite sällskap på samma gång. :)
 
HAHA idag blir de två tips! Eftersom jag är sjuk tänkte jag ge er ett sjuktips!
 
 
När du har feber och vill bli svalare i pannan. Då tar du:
 
1: En handduk helst en rätt så liten.
2: Blöt den så den blir dygnsur.
3: Vrid ur vattnet men lite ska vara kvar.
4: Vik den så den passar på din panna.
5: Lägg den på din panna.
 
Det känns mycket bättre och man blir svalare på nästan en gång.
 
 
 
 
                    OBS!
 
När man väl har börjat går de inte att sluta!
 
När du ska tvätta din foundation pensel. Då gör du så här:

Blöter alla strån på penseln. Så som du gör med ditt hår. Sen tar du tvål och gnuggar in de i penseln. Sen så tar du ner och gör små runda cirklar. Då får du skum i från borsten. Och när skummet är vitt är den ren. Sen tar du en handuk och viker den på mitten på långden. Se rullar du i ena kanten så de blir lite höjd. Sen tar du borsten och gör så penseln ligger neråt så vattner tinner ur borsten. Det tar ungefär ett dyngn för bårsten att tårka.

Tvätta den en gång per dag för de finns jätte mycket bakterier i den. De är inte så mysigt!

Hoppas att de går bra för er. Puss :*
Idag är jag sjuk så då kan jag uppdatera mycket under dagen.
Jag åkte hem i från skolan i dag för jag fick feber igen.. Och jag nös och hostade hela tiden så orkade inte och hade jätte ont i huvudet så den här dagen kommer bli en soffdag och tvdag ;)
 
Idag skulle jag vara i skolan längre än en timme.. Men så blev det inte. Sen efter skolan skulle jag titta på innebandy träningen. Eftersom jag är så förkyld  osv. Så fick jag inte träna så skulle titta på träningen bara men så blev de ju inte.. Det skulle komma två nya tjejer och prova träna i dag också så det var kul :)
 
Men nu ska jag kika vidare på tv. Jag tittar på BARN tv.. HaHa!!! :)
 
Tänkte slänga in något tips eller nå lite senare. Ha en bra dag :)
 
 
Hej i dag ät man sjuk.. De värsta som finns tror jag.. Idag skulle jag ha spelat innebandy match men då ville feber och svårt att andas komma... Idag har jag bara sovit och ätit frukost och lunch. Sen har jag fått lite saker av mamma igår och idag<3 Igår fick jag två Skit snygga tröjor av mamma för att hon var ledig så då åkte hon till valbo köpcentrum :) Sen i dag fick jag en fin "krya på dig blomma" (bilder kommer i slutet av inlägget). Och i går var det inte min dag heller.. Men kvällen var mycket bättre:) Då var vi in till Gävle och åt på Harrys :) Jätte Jätte god mat och mättsamt trodde att jag skulle spricka.. Till förrätt åt jag två vitlöksbröd. Det var de godaste vitlöksbrödet jag har ätit. Sen till huvudrätt åt jag oxfile och bea med pommes. Jätte gott sen kladdkaka till efterträtt:) Mätt blev man.. Men det var gott. Vi kom hem vid halv tolv. Och då laddade vi hem farmen och sen gick jag och la mig eftersom då modde jag redan dåligt..

Just nu spelar mitt innebandy lag match i sätra och dom leder efter första med 1-4 :) Jätte duktiga. Tur att jag hade moster Emma som kan rapotera:)

Men nu ska jag ta en dusch:) Så får vi höras. Ni får se bilder på mina saker sen för jag glömde knäppa kort innan jag skrev och då kommer allt försvinna.. Hejdå:)

Den här helgen kommer bli bra:)

Idag/ kväll har vi haft 20 års fest här hemma. Pär kom hem i torsdags och han fyller 12 feb. Och då så har vi haft fest i kväll. Och vi var 31 personer. :)

i mon så ska håg först spela match sen ska jag hem och ta på mig kalas kläderna. Emil fyllde 5 i dag asså fredag men nu är den över tolv men ändå.. Sen så kommer Wilma och Linnea för att sova här. Då ska vi ha lite mys med mello och bus. Dom ska sova i bäddsoffan. Sen på söndag vet jag inte vad jag ska göra.

tror att jag ska kolla på tjejernas match som jag inte blev budad till.. Men heja kan man göra. :)

Nu ska jag prata/sova vidare :)


jag och min älskade kusin<3